Loading..
For shipping to United States, please visit our Lisca English store.
10.01.2018.

Novogodišnja obećanja u sportskom stilu

Jeste li među onima koji su za novu godinu odlučili potpuno promijeniti život i učiniti nešto za svoje zdravlje? Super, dobra odluka. Dio zdravog načina života svakako je kretanje. Bez obzira za kakvu se sportsku aktivnost odlučili, važno je da se pobrinete za pravilno držanje i da se tijekom kretanja dobro osjećate. Za potporu grudima i disanje prilikom napora pobrinut će se kolekcija Miss Sporty Cheek by Lisca. Na raspolaganju su sportski grudnjak, gaćice, pripijene tajce te majica. Kad ste se pobrinuli za opremu, trebaju vam još dvije stvari - početak i ustrajnost  :)

O ustrajnosti je lako govoriti, ali kad se pojavi iskušenje i najradije bismo odustali, tada je naša ustrajnost na najvećem iskušenju. Provjerili smo kako se s teškim trenucima hvata ukoštac Ana Bucik i što nam savjetuje kako bismo bili uspješniji.
Ana

1. Mnogo je žena za novu godinu kao cilj postavilo zdraviji način života. Najčešće je to odluka da će pored zdrave prehrane dnevna rutina uključivati i dodatno kretanje. Ana, što bi savjetovala djevojkama koje su u novu godinu ušle s velikim elanom i voljom za sport?

Čestitke za prvi korak! Za mene je sport dio dnevne rutine, no znam da je svaki početak težak. Točno je da je svaki dan dobar za nove odluke i početke, no nova godina je još posebnija i pravo je vrijeme da učinimo nešto za sebe. :)  Dakle, imate li dovoljno volje i elana, polovicu ste puta već prešle. Svaka od vas zasigurno ima svoje razloge zbog kojih se odlučila početi baviti sportom i ciljeve koje želi postići. Sjetite ih se u trenucima kad vam bude teško. Svoj glavni motiv možete negdje i zapisati pa ga pročitati kad se treba oduprijeti pokojoj slasnoj tortici. :)


2. Što tebi pomaže u trenucima kad bi najradije ostala kod kuće u krevetu i ljenčarila, a znaš da te čeka naporan trening?

Ponekad mi je zaista teško ustati iz kreveta i otići na trening. Obično malo pocendram, no potom duboko udahnem i kažem si: »Hajdemo Ana!« Sama sebe podsjetim zašto činim to što činim, a ponajprije se podsjetim da to volim. Ponekad pomogne i podrška kolegica i trenera, no na to ne možete uvijek računati. Volju i ustrajnost treba naći u sebi jer to činite za sebe. Prvi korak je uvijek težak, potom je sve lakše i lakše i na kraju budeš zadovoljan što si se izvukao iz kreveta.
Ana2

3. Najlakše je govoriti, teško je zaista započeti. Što bi savjetovala svojoj najboljoj prijateljici koja nikako nije pronašla motivacije za prvi korak?

Hmmm… Nije to lako. Mislim da je najbolje ako se s novogodišnjim obećanjem uhvatite ukoštac zajedno. Svaki dan jedna može biti ta koja će potaknuti drugu da se pokrene. Svaki je čovjek drukčiji i treba drukčiju motivaciju. Meni je najveća motivacija cilj koji imam pred sobom i koji želim postići. Ne nužno ciljnu crtu, ponekad samo cilj koji si postavim za određeni dan, odnosno trening. Svaki dan iznova postavim novi i zahtjevniji. Takvi mali ciljevi te potom dovedu do željenog rezultata.


3. Što ti je tijekom treninga najvažnije kod rublja?

Na prvom je mjestu udobnost. Ne mogu trenirati na lošim skijama ili u pancericama koje me tiskaju, jednako tako niti u rublju koje mi ne odgovara. Mora mi nuditi potporu, mora ugodno prilijegati uz kožu i mora moći podnijeti kako manje, tako i veće napore. A dodatan je plus ako uz to i lijepo izgleda :).

4. Profesionalna sportašica kao što si ti vjerojatno je navikla kako na uspone tako i na padove. Većina žena ne dođe li odmah do cilja gubi početno oduševljenje i teško ustraje. Kakav je tvoj savjet, odn. recept za ustrajnost?

Put i rezultati na žalost ne idu samo prema gore. Takav je sport i takav je život. Važno je iz svakog poraza nešto naučiti. Često je nakon pada teško povratiti elan, no to je onaj dio puta kad skupljamo iskustva kako bismo kasnije bili jači. Treba biti svjestan da se nikakav cilj ne postiže preko noći, stoga moramo ustrajati i kad je najteže. Daš li sve od sebe, na kraju ćeš zasigurno biti zadovoljan i nasmijan.

Ana3

5. I još za kraj, povjeriš li nam neko od tvojih novogodišnjih obećanja ? :)

Nemam ih baš puno jer moja najveća želja i nije tajna ????. U 2018, godini ću nastojati što više uživati i veseliti se trenucima koji su preda mnom. Kako na snijegu tako i posvuda drugdje. Zapravo  je to moje novogodišnje obećanje :).