Loading..
For shipping to United States, please visit our Lisca English store.
27.08.2020.

Brzi vodič za izbor prave debljine čarapa

Brzi vodič za izbor prave debljine čarapa
Svi znamo da su čarape s gaćicama idealno rješenje da u hladnim danima ostanete moderni, a da vam ujedno bude toplo. No, postoji na tisuće čarapa i različitih mogućnosti izbora među kojima se može lako pogubiti. Kako, dakle, izabrati prave čarape?

Ako se za kupovanja čarapa osjećate izgubljeno i smeteno, vjerojatno će vas razveseliti kažemo li vam da postoji sistem uz pomoć kojeg ćete brzo naći ono što trebate.

Sistem se naziva DENIER.

Razumijete li denier, moći ćete izabrati idealne čarape za svaki dan u godini.
Što je to DENIER?

Denier je mjerna jedinica koja opisuje prozirnost, jačinu, debljinu i toplinu vaših čarapa s gaćicama. Često je predstavljen kao DEN.

Što je DEN vaših čarapa veći, one su deblje i bit će manje prozirne.

Što je DEN čarapa manji, one su tanje i postaju nevidljivije. Potpuno je jednostavno.DEN s većim brojem

Deblje čarape s većim DEN-om bit će neprozirnije i toplije. Na primjer: odaberete li DEN 40, dobit ćete toplije čarape kao stvorene za hladno vrijeme. Čarape s gaćicama s većim DEN brojem bit će i jače i izdržljivije, štitit će vas pred mrazom i ugađati vam udobnošću.

U hladnim prosinačkim i siječanjskim danima odlučite se za čarape sa što većim DEN brojem.
DEN s manjim brojem

Čarape s manjim DEN brojem su tanje i prozirnije. Kao stvorene su za proljetne i ljetne mjesece, pa i za početak jeseni. Takve ćete čarape željeti nositi od travnja do studenoga za dnevni izgled, dok će za seksi večernji izgled biti primjerene cijele godine. Čarape s gaćicama s manjim DEN brojem trebaju više pažnje i pravilnu njegu zbog manje gustoće pređe. Manjom se gustoćom, naime, postiže proziran izgled i debljina primjerena za toplije dane.
Preporučujemo:

< 30 DEN: prozirne, lagane čarape za toplije dane
30 – 40 DEN: poluprozirne čarape za prijelazne dane
> 40 DEN: deblje, neprozirne čarape za hladnije dane

NAGLASAK 1: Želite li nositi čarape, a svejedno ostavljati dojam kao da ih ne nosite i da su vaše noge gole, izaberite prozirne, nevidljive čarape u boji kože.

NAGLASAK 2:
Čarape s manje DEN-a možete nositi cijelo ljeto kako biste dopunili večernji izgled.