Loading..
For shipping to United States, please visit our Lisca English store.
27.08.2020.

Sve što morate znati kako biste izabrali pravu veličinu čarapa

Sve što morate znati kako biste izabrali pravu veličinu čarapa
Čarape s gaćicama nesumnjivo su dio odjeće koji napravi dobar dojam. Kad se odlučujete za kupnju, uzmite u obzir:
• kvalitetu čarapa,
• vaš stil,
• pravu veličinu.

Prlikom kupnje čarapa najvažnija je veličina!

Ponavljamo: NAJVAŽNIJA JE VELIČINA.

Ne samo da nošenje premalih čarapa s gaćicama znači da ćete ih najvjerojatnije potrgati čim iziđete iz kuće, nego je i osjećaj prilikom nošenja prilično neugodan. A neugodan osjećaj tijekom cijeloga dana brzo se počne odražavati i na vaše raspoloženje.

Čarape su na raspolaganju u veličinama S, M, L, XL i 2XL, a veličina se određuje srazmjerno visini i težini. Naletite li na čarape čiji je slogan “jedna veličina odgovara svima”, pažljivo dalje i dobro se uvjerite da su vam zaista dobre.

Dakle, jeste li spremni osjećati se udobno u čarapama?

Ispod pročitajte sve što morate znati kako biste izabrali pravu veličinu čarapa s gaćicama za sebe.
VELIČINE SE RAZLIKUJU

Veličina čarapa nije jednaka veličini koju odabirete kad kupujete nove traperice. Veličine se razlikuju i među različitim ponuđačima čarapa.

Različite čarape s gaćicama izrađene su na različite načine, iz različite pređe i različitih materijala. Stoga VEDNO provjerite tabelu veličina prije nego što se odlučite za kupnju. Tabela veličina temelji se na visini i težini i obično se nalazi na poleđini ambalaže.

Želite li odrediti veličinu čarapa, u tabeli pronađite vašu visinu u centimetrima (cm) i vašu težinu u kilogramima. Potražite gdje se visina i težina dodiruju i odredili ste svoju veličinu.

Ne bojte se ako je konačna veličina veća nego obično - to je potpuno normalno.


Čarape sa gaćicama - tabela veličinaVEĆE JE BOLJE

Ako prilikom iščitavanja veličine zaključite da ste se našli među veličinama ili na gornjoj granici područja veličine, uvijek se odlučite za VEĆU veličinu. S obzirom na pripijeno prilijeganje čarapa, uvijek je bolje da su veće, nego premale.
IZGLED MOŽE VARATI

Čarape mogu biti različitih oblika i materijala, stoga se ne dajte zavesti njihovim izgledom. Kad ih vadite iz ambalaže, ponekad vam se mogu učiniti premalima ili prevelikima, no izgled može varati.

Čarape s gaćicama nisu proizvodi koji se mogu izmjeriti ili usporediti kad ih stavite na stol jedan pored drugoga jer se rastežu i oblikuju prema vašem tijelu. Ako ste pravilno slijedili tabelu, onda u rukama najvjerojatnije imate pravu veličinu.
VEĆA VELIČINA ČARAPA JE DRUKČIJA

Žene s punijim oblinama i one koje obično nose veće veličine trebaju veću potporu nego one s manjim brojevima. Dakle, kupujte čarape s gaćicama koje su na raspolaganju u većim veličinama. Često imaju dodatni umetak i ojačane šavove kako bi omogućile dobro prilijeganje.

Simbol za veće veličine potražite na poleđini ambalaže.