Loading..
For shipping to United States, please visit our Lisca English store.
21.07.2022.

Putovanje iz snova na Maldive

Putovanje iz snova na Maldive
Sonja je odvažna žena koja je prošla već mnogo toga u životu, no njezina su velika ljubav bili i još su uvijek – Maldivi. S nama je podijelila svoje osjećaje i savjete te mnogo prekrasnih fotografija zbog kojih joj se želimo pridružiti idući put.

Pročitaj što nude Maldivi i bez kojih se stvari tamo ne smiješ uputiti.

Zašto si se odlučila za Maldive?

»Otkad pamtim ocean je moja velika želja i strast. More, životinje, bilje… Sloboda, dodir valova, život na moru… mekani pijesak koji ti miluje stopala i tople sunčeve zrake koje te pune energijom.

Maldivi su bili moj san za koji sam se trudila i mnogo toga odrekla. O njima sam uvijek sanjala stoga su vrlo intimni. Osjećaš se kao da si sam na osamljenom otoku. Sloboda, nikakvih automobila, buke i ludog tempa života. Potpuna tišina i mir… čuje se samo vjetar i more. Za mene nema ljepšeg.«


A kako si ispunila dane svog odmora?

»Na Maldivima posebno uživam u ronjenju. Cijeli bih dan mogla biti pod vodom i promatrati morske pse, na tisuće različitih ribica i prekrasne morske kornjače. Podvodni svijet u meni budi mir, a bestežinsko stanje je ono koje opušta sav stres koji si svakodnevno tovarimo na leđa.

Pored aktivnog plivanja jako uživam i u romantici sa svojim dragim, navečer se volimo uputiti u šetnju i sjediti na plaži za zalaska sunca. Život tada postane posebno čaroban.

U takvim trenucima zaista osjećam sebe u potpunosti i dobivam mnogo motivacije za iduće izazove koji me čekaju.«


Kakvih si se trikova naučila na svojim putovanjima?

»Prilikom rezervacije aranžmana uvijek provjerim cijene kod različitih agencija i izravno u hotelu (cijene se naime razlikuju od ponuđača do ponuđača).

Kad biram sezonu za putovanje na Maldive, ne vjerujem prognozama jer priroda se jako mijenja. U vrijeme kad je sve bilo mirno i vidljivost dobra, iznenadili su nas snažni vjetrovi i posljedično izuzetno loša vidljivost.

Stoga savjetujem - ukoliko želiš uštedjeti mnogo novca, posjeti Maldive radije u »low-season«, to je u vrijeme kad je kod nas ljeto. Glavna sezona je od prosinca do ožujka, no za posjet u to vrijeme ja se više ne bih odlučila.


Inače su Maldivi zaista čudesni u svako godišnje doba.

Na putovanjima uvijek vodim računa o izboru hrane. Treba uzeti u obzir činjenicu da se konzumiraju jela s izuzetno jakim začinima, koji naše tijelo mogu preopteretiti i izazvati alergijske reakcije. Sa sobom uvijek uzmem i dvopek; na putovanjima je i te kako potreban jer je hrana zaista drukčija.

Ne zaboravljam ni snažne repelente jer zbog jakih uboda komarci i razne mušice znaju postati velik problem. Ukoliko netko ima problema s ubodima, nipošto ne smije zaboraviti tablete za alergiju.

Još savet! Osiguranje u inozemstvu. Uvijek se pobrinite za njega!

Sa sobom uzmem i zaista mnogo zaštitne kreme protiv sunca s visokim faktorom, za koju uvijek provjerim da je ekološka. Obične kreme protiv sunca naime uništavaju koraljne grebene.

I moj posljednji trik koji bih vam preporučila glasi - uživajte svake sekunde, bez obzira kamo se spremate putovati! Život je samo jedan i naša sreća vrijedi više od svega ostaloga. Voli sebe i neka ti bude nezaboravno jer sami smo kreatori svog života i sami držimo sreću u svojim rukama.«


Pogledaj u galeriji neke od impresija sa Sonjina putovanja.
A više o njezinim putovanjima saznat ćeš na @love_and_nature_stories