Loading..
For shipping to United States, please visit our Lisca English store.

ODRŽAVANJE DONJEGA RUBLJA

Svaka će žena svojim lijepo prilijegajućim modnim rubljem biti to zadovoljnija što će njegova ljepota dulje trajati. Kako bi rublje sačuvalo svoj oblik, boju, elastičnost i druge karakteristike, važno je upozoriti na pravilnu njegu rublja. Na ušivenim etiketama svakog modela oznake su za njegu rublja koje, na žalost, brojne žene ne poznaju ili ih prilikom pranja ne uvažavaju.
Savjeti:
 
- Rublje, naročito ono s ušivenim žicama, u pravilu bi trebalo prati ručno.
Suvremen način života i nedostatak vremena prisiljavaju nas da većinu rublja i ostalu odjeću peremo u perilici. Kako biste ipak sačuvali ljepotu tih komada rublja, perite ih u specijalnoj mrežastoj vrećici, koja će za vrijeme pranja sačuvati oblik i izgled rublja.

- Bijeli komadi rublja peru se univerzalnim sredstvom za pranje, a modeli u boji deterdžentom za osjetljivo rublje.
Omekšivač se ne stavlja jer smanjuje čvrstoću vlakana i povećava mogućnost da se rublje s vremenom rastegne. Osim toga, dodaci u omekšivaču ispune fine pore među vlaknima pa pletivo više ne odvodi vlagu tako učinkovito kao na početku.
- Bojite li se da bi se vaše rublje moglo obojiti? To ćete izbjeći tako da bijelo, odnosno svijetlo rublje nikad ne perete s odjećom drugih boja. Tamno rublje često sadrži više boja, stoga je preporučljivo da ga prvi put operete ručno i tako odstranite suvišnu boju.

- Kod artikala s pjenastim košaricama važno je da ih se previše ne gužva, savija, ožima jer se time deformira oblik pjenaste košarice. Vrlo je važno da perilica ne bude prepuna, naročito kad se peru grudnjaci s pjenastim košaricama. Uslijed težine rublja mogli bi se, naime, zgužvati. A kad grudnjak izvadite iz perilice, da košarice poravnate prije nego što ih stavite sušiti.- Nijedno rublje ne peremo na najvišoj temperaturi (90°C)! Suvremeni materijali i sredstva za pranje omogućuju zadovoljavajuću čistoću već na nižim temperaturama.

- Nakon pranja rublje objesimo, no nikad ga ne sušimo na suncu. 
Izloženost izravnim sunčevim zrakama može uzrokovati da rublje požuti. Osim toga, sušenje na zraku mnogo je bolje za trajnost rublja od sušenja u sušilici. Nakon sušenja glačanje većine modela nije potrebno, niti preporučljivo.

U održavanju rublja pomoći će nam i znakovi za održavanje, navedeni na ušivenim etiketama proizvoda.