Ja u ogledalu

import-ba
23. mart 2022.
U intimi svoje kupaonice stojim pred ogledalom i procjenjujem se. Zrcalni lik gleda natrag u mene i uzvraća mi kritičnim pogledom. Očima sam već bezbroj puta pročešljala svoje tijelo kritički pronalazeći što nije dobro na meni. Oh, što li bi sve promijenila dok pucneš prstima, kad bih samo mogla.

Misli mi divljaju, iz sekunde u sekundu sve su glasnije. Govore kako nisam dovoljno lijepa, kako nisam dovoljno dobra. Hvatam zrak – dosta je toga! Ta imam više od mnogo koga na svijetu, zašto onda to omalovažavam.

Prekidam svoje misli i podižem pogled. Sada gledam u svoje oči. Nijemo zure u mene, ali u njima vidim žar. U njima iskri želja za nečim boljim, želja za idealnom ljubavi i prihvaćanjem sebe. Prstima klizim preko svojim ramena dok sama sebe nježno ne zagrlim. Osjećaj je stran, no nadasve ugodan.

Cijelo to vrijeme zrcalo gleda u mene i čeka. Ponovno pogledam u njega. Ovaj put vidim snažnu, lijepu ženu koja je spremna suočiti se sama sa sobom i pobijediti u borbi sa svojim kritičnim mislima. Vidim ženu dobru u srcu i spremnu svijetu pokloniti toliko lijepoga.

Jer, to sam zapravo ja. Lijepa, snažna, dobra.
I svaki dan sve bolja prema sebi.


#women2women

© 2023 Lisca d.o.o. Sva prava zadrzana.