PRAVILNIK O PRIVATNOSTI

Kakve podatke skupljamo?

Lisca d.o.o. za potrebe poslovanja skuplja sljedeće osobne podatke: ime i prezime, adresu i mjesto prebivališta, adresu elektronske pošte, kontakt telefonski broj, lozinku u šifriranom obliku te ostale podatke koje korisnik unese u obrasce na web mjestu Lisca.com. Lisca ne odgovara za točnost podataka koje korisnik unese.

Radi osiguranja sigurnosti i dokazivosti skupljaju se i IP adrese s kojih korisnici pristupaju web mjestu. Pojedinom korisniku se u početku posjeta dodijeli kolačić sesije za identifikaciju i praćenje potrošačke košarice. Lisca d.o.o. može na korisnikov kompjutor spremiti i druge kolačiće, kao što su identifikacijski broj korisnika u šifriranom obliku (za prepoznavanje korisnika prilikom sljedećeg posjeta) i kolačiće sistema Google Analytics (analiza posjeta web stranici).

Kolačići sesije se u memoriju servera pohranjuju samo za vrijeme trajanja posjeta i brišu se nakon jednog sata neaktivnosti, dok su trajni kolačići pohranjeni na kompjutoru korisnika 2 godine, nakon toga postanu neaktivni.

Provjerite popis korištenih KOLAČIĆA.

Način i namjena obrade osobnih podataka

Korištenjem web mjesta Lisca.com korisnik se slaže s trenutno važećim pravilima i općim uvjetima, objavljenima na tom mrežnom mjestu. Na tom mjestu korisnik može redovito pratiti eventualne promjene općih uvjeta i pravila te vezano s tim način i namjenu obrade prikupljenih osobnih podataka.

Lisca d.o.o. kao operater podataka može ih u anonimiziranom obliku koristiti u cilju statističkih analiza. Podatke o korisnicima Lisca d.o.o. ni u kom slučaju neće predati neovlaštenim osobama.

Prijava na e-novosti:

Korisnici se mogu prijaviti na e-novosti, kojima ih Lisca do opoziva obavještava o novostima u ponudi na webu i ostalim prodajnim mjestima, o marketinškim aktivnostima i drugim promocijama. Prijavom na e-novosti korisnik se upisuje na popis primatelja e-novosti, koji je istodobno i baza korisnika pogodnosti koje Lisca nudi svojim korisnicima (popusti za vjernost, mjesečna nagradna igra …). Za prijavu na e-novosti Lisca d.o.o. prikuplja sljedeće podatke: e-adresu, IP, a u slučaju da se korisnik prijavi kao registrirani član i ime i prezime, adresu, telefon i datum rođenja.

Nakon poslanog obrasca s elektronskom adresom, korisnik će na navedenu adresu primiti poruku potvrde – potvrđivanjem toga do opoziva je prijavljen na e-novosti Lisca (tzv. opt-in odobrenje). Bilo kada može pismeno ili klikom na gumb Odjava u e-novostima zatražiti da operater osobnih podataka trajno ili privremeni prestane koristiti njegove osobne podatke u cilju izravnog marketinga. Zahtjevu će biti udovoljeno u 15 dana od dana primitka zahtjeva, kako propisuje zakon. Korisnik može zatražiti i prijenos podataka ili upoznavanje s njima. Operater Lisca d.o.o. se obavezuje da će podatke brižno čuvati sukladno sa zakonima koji uređuju čuvanje osobnih podataka.

E-novosti Lisca d.o.o. šalje preko web aplikacije MailChimp.

Sudjelovanje u nagradnim igrama:

Obradu podataka prikupljenih sudjelovanjem u nagradnim igrama reguliraju pravilnici o nagradnim igrama.

Registracija korisnika:

U e-shop Lisca.com pojedinac se može prijaviti kao registrirani korisnik. Sadržaj e-shopa dostupan je i anonimnim neregistriranim korisnicima (gostima). Registrirani korisnici u postupku registracije prosljeđuju zahtijevane podatke. Svaki registrirani korisnik dobije svoje korisničko ime i lozinku, koja je tajna. Korisnik je dužan jamčiti da će svojim korisničkim imenom i lozinkom upravljati isključivo on sam, odnosno od njega ovlaštena osoba. Svaki korisnik osobno odgovara za sadržaj koji upisuje na Lisca.com. Konačni kupac u e-shopu Lisca.com je isključivo onaj registrirani korisnik, odn. neregistrirani korisnik (gost) koji kupuje robu za vlastite potrebe ili neprofitnu djelatnost. Na web stranicama Lisca.com kupac je isključivo fizička osoba.

U slučaju da se korisnik registrira, poduzeće Lisca d.o.o. će upisane podatke do opoziva koristiti za obradu korisnikove narudžbe, pripremanje još relevantnijih ponuda te za marketinške analize koje će pomoći poboljšati prodajni proces. Podaci mogu biti korišteni i za ponovni marketing. Poduzeće Lisca d.o.o. podatke čuva do opoziva ili odjave sukladno slovenskom zakonodavstvu. Korisnik se može bilo kada pismeno odjaviti mailom poslanim na [email protected] (LINK) ili klikom na gumb Brisanje računa. U slučaju da korisnik želi izbrisati korisnički račun, e-obavijest mora sadržavati sljedeće podatke: naslov poruke treba biti Ukidanje korisničkog računa; u sadržaju narudžbe mora biti navedeno ime i prezime korisnika, adresa i elektronska adresa na koju se korisnik registrirao; poruka mora biti poslana s elektronske adrese a koje se korisnik prijavio kao registrirani član.

Kupnja kao gost:

U slučaju da korisnik narudžbu proslijedi kao gost, poduzeće Lisca d.o.o. će upisane podatke koristiti za obradu predane narudžbe. Lisca d.o.o. kao porezni obveznik mora u skladu sa 86. članom ZDDV jamčiti čuvanje računa koji se odnose na isporuku robe ili usluga na teritoriju Slovenije najmanje 10 godina nakon isteka godine na koju se računi odnose – a time se čuvaju i podaci koji su na računu.

Kontaktni obrasci i posredovanje e-poruka

Korisnik može specifična pitanja poduzeću Lisca d.o.o. postaviti i posredstvom kontaktnih obrazaca ili e-adresa objavljenih na web mjestu i na taj način operateru povjeriti navedene podatke. Oni će biti korišteni za rješavanje korisnikova pitanja. E-adrese navedene na web stranici nisu osobne, nego poslovne e-adrese. Dakle, nisu vezane uz jednu fizičku osobu nego podatke posredovane na taj način mogu obrađivati različite osobe – u cilju brzog i učinkovitog rješavanja korisnikova pitanja. Slanjem e-poruke posredstvom web obrasca ili na adrese navedene na tom web mjestu korisnik se slaže s općim uvjetima korištenja web mjesta Lisca.com.

Prava korisnika

Korisnik bilo kada može zamoliti za upoznavanje s osobnim podacima koje operater obrađuje, njihovo ograničavanje, brisanje, ispravljanje ili prijenos podataka. A bilo kakva pitanja u vezi s čuvanjem osobnih podataka na web mjestu Lisca.com može adresirati i na elektronsku adresu [email protected].

Kako osiguravamo sigurnost podataka

Podaci koje korisnik posreduje preko obrazaca na stranicama Lisca.com ili nekako drukčije (preko e-maila, telefona i dr.), su povjerljivi i obrađuju se u skladu s važećim slovenskim zakonodavstvom. Osobne će podatke Lisca d.o.o. čuvati te sprječavati njihovu zloupotrebu. Osobni će podaci biti korišteni samo za namjene za koje je korisnik dao svoju suglasnost. Pristup osobnim podacima imaju samo od strane Lisca d.o.o. korisničkim imenom i lozinkom ovlaštene osobe (zaposleni, ugovoreni partneri). Za čuvanje osobnih podataka odgovoran je i korisnik sam, koji se mora pobrinuti za čuvanje svog korisničkog imena i lozinke.

Lisca d.o.o. za prijenos svih osobnih podataka korisnika koristi tehnologiju SSL, koja vodi računa o kodiranju svih informacija poslanih narudžbom. Podaci o platežnoj kartici, koje korisnik unese u slučaju takvog načina plaćanja, u kodiranom se obliku prenose iz korisnikova kompjutora neposredno u autorizacijski server banke.

Posredovanje podataka ovlaštenim partnerima

Podaci koje korisnik povjeri operateru su povjerljivi. Lisca d.o.o. ne posreduje ih neovlaštenim trećim osobama. Osobne podatke može posredovati povjerenja vrijednim partnerima ili po zakonskoj dužnosti, sukladno s važećim Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Podaci mogu biti posredovani:
- kćerinskim društvima radi obrade narudžbi kupaca povezanih s pojedinim kćerinskim društvom;
- društvima za obradu podataka i informacijske usluge koja osiguravaju neometan rad web mjesta i njegovo poboljšanje (gostovanje na serveru, e-mail marketing…);
- marketinškim agencijama u svrhu ponovnog marketinga (u kriptiranom obliku) - poduzećima koja osiguravaju neometan proces kupnje (Paypal, dostavne službe itd.)
- no samo u mjeri koja je nužna za uspješnu isporuku narudžbe;
- ovlaštenim ustanovama ako tako nalaže zakon (sud itd.).

Svi partneri koji imaju pristup osobnim podacima obavezani su brižno postupati s njima u skladu s europskim zakonodavstvom.

Odobrenje

Korištenjem web mjesta Lisca.com korisnik se slaže s općim uvjetima korištenja, objavljenima na tom web mjestu. Na tom mjestu korisnik može redovito pratiti eventualne promjene općih uvjeta te posljedično način i namjenu obrade prikupljenih osobnih podataka. Povezanost s društvenim mrežama Klikom na ikonu pojedine društvene mreže (Facebook, Instagram), koja se nalazi na web stranici Lisca, korisnik može jednostavno pristupiti profilu poduzeća Lisca d.o.o. na društvenim mrežama i objavama drugih profila na društvenim mrežama sadržaja povezanog s Lisca d.o.o.. Klik na te gumbe-ikone društvenoj mreži omogućuje da korisniku brzo ponudi relevantne informacije, a s obzirom na korisnikovu web aktivnost.

Operater osobnih podataka je: Lisca, d.o.o., Prešernova 4, 8290 Sevnica, Slovenija, SI 66676177.

Eventualna pitanja o privatnosti i obradi osobnih podataka možete adresirati na [email protected]

Uđi u svijet rublja i kupaćih kostima

Otkrit ću ti tajnu ...

Prilikom prve prijave na naše e-novosti dobivate kupon za popust od 10 % koji možete iskoristiti prilikom kupnje u online trgovini.

Prijavom nam dopuštate, da vam šaljemo tjedne e-novosti koje vas obavještavaju o novostima i promocijama. Ne brinite, mi čuvamo vaše osobne podatke. Također se možete odjaviti u bilo kojem trenutku.

Tvoja Lisca

PRIJAVA NA E-NOVOSTI
© 2023 Lisca d.o.o. Sva prava zadrzana.