Mi žene smo same sebi najveći kritičari

Mi žene smo same sebi najveći kritičari
29. mart 2023.

U životu čujemo previše »dobronamjernih« savjeta koje nam diktira društvo: kako moramo izgledati, kako se moramo ponašati, tko nam treba biti uzor…

Čije je mišljenje na kraju najvažnije?
Naravno, imaš pravo – TVOJE!

S tobom dijelimo razmišljanja Nives Orešnik, koja smo pronašli na njezinom profilu. Preporučujemo ti da ih pročitaš - vjerujemo da ćeš se na mnogo mjesta u tekstu prepoznati.

»Mjesec žena bliži se kraju, a topli dani donose nam sve proljetniju atmosferu.

Mi žene smo neka druga bića i same sebi možemo biti najveća inspiracija ili “najveći kritičar”. Ionako nam društvo diktira trendove i standarde koje bismo morale doseći - da smo “dotjerane”, “lijepe”, “dobre majke”, “uspješne”. Danas bih vas željela ohrabriti da iziđete iz začaranog kruga i podijeliti s vama svoj pogled na svijet:

 

Nema “grešaka”, postoje samo “razlike” - različite mjere, različiti oblici, različiti stavovi.

Nema “grešaka”, postoje samo različita iskustva i prošlost te vrijednosti i karakter - pojavljuju se prve borice, sve prije ili kasnije pronađemo kakvu sivu vlas, u nekim smo razdobljima u svom boljem, u drugim u lošijem izdanju.

I  nema “grešaka”, postoje samo različitosti koje su odraz naših vrijednosti  - trendovi izgleda i ideali ljepote se mijenjaju, ono što jesmo uvijek ostaje isto.

I napomena: svijet bi možda želio da se osjećamo loše - budimo žene koje su korak ispred i usudimo se biti zadovoljne, prihvaćajmo se takve kakve jesmo.

Jesmo li zato “opasne” za društvo?

Vjerojatno jesmo, ali već je bilo vrijeme da kažemo:

NE” svim trendovima koji su u suprotnosti s našim unutarnjim bićem,

NE” fillterima iza kojih se skrivamo jer se ne usudimo biti ono što jesmo,

i “NE” bojazni od neprihvaćanja - ne treba baš svima ugađati.

Važne smo samo mi same i onih nekoliko ljudi koji su toga vrijedni i stoje uz nas, koji na svijet gledaju istim očima kao mi”.

 

Tekst i fotografije: @nivesoresnik


Nives nosi rublje iz Liscine proljetne kolekcije - seriju Posh.

© 2023 Lisca d.o.o. Sva prava zadrzana.